Despre mame pseudo-eroine, femei bătute și prostie larg acceptată.

Scriu cu nervi, scriu cu greață și recunosc că aceasta postare urmează să fie impulsivă. Probabil îmi voi urca în cap oameni, dar îmi asum.
De câteva zile, cazul femeii care a trait ani de zile în chinuri lângă soțul care o abuza, maltrata și așa mai departe – este in top in feedul meu. Femeia s-a săturat și în legitimă apărare l-a ucis. In fine, tot facebookul striga sa fie eliberată, ca doamne ce soarta tristă, hai sa plangem.
Da, plangem. Femeia a fost lasata în arest la domiciliu, in cateva zile vom uita cu totii de povestea asta.

Acum ce ma enerveaza pe mine – de când cu cazul ăsta, peste tot citesc numai povestioare, articole și interviuri despre femei ce au rabdat ani de zile, despre copii crescuți în așa familii și cît de greu le-a fost, aud peste tot cuvântul mame eroine, eroine pentru că au ales să-și supuna copilul unui iad? M-am saturat sa le plang de mila mândrelor maltratate, ani de zile batute, idioatelor care fac copii cu animale care le bat. Stiti de ce stau cu ei? pentru ca-i iubesc.

Nu, hai va rog scutiți-mă de texte de genul își iubește atat de mult copii încât stă cu el pentru copii. Nu.
De unde să încep? de la faptul ca animalele agresive nu devin agresive peste noapte? Că așa au fost mereu? Ca idioatele care aleg să nasca copii cu aceste animale și-o merită? E alegerea lor, din pacate copii nu pot alege și se ajunge la ce? la fix ceea ce citesc acum peste tot, la povești lacrimogene despre oameni care au trait in familii in care tati era un animal retardat care rupea în bataie toata familia iar mami suporta și înghitea.
De ce? O sa ziceti ca mami probabil era femeie simpla de la țară care nu avea alta optiune. Avea. Dar il iubea. Pentru ca mami e idioata și a ales să-și traumatizeze copii acceptand situatia asta.
.

Și hai să spulber și ipoteza femeii de la țară, cu educație precara care nu știe altă alternativă – Deși vă rog frumos să ma credeți că există alternative și acolo, dar să zicem ca nu. Știți câte cunoscute în marja mea de vârsta 25-30, cu situații financiare bune, cu familii bune, cu studii și cu aia-măsii stau în relații abuzive? Pot numara acum 10 fără să ma încordez. Pentru ca proastele îi iubesc, și Masic o să se schimbe, are o perioadă grea, sigur că nu o sa se mai repete palma. Nu, nu. Masic e un suflet bun cu tulburări adânci, dar ele vor fi slvatoarele lui Masic, Masic o sa se schimbe, un copil 100% o sa-l calmeze pe Masic. Și așa mai apare un copil abuzat, pentru ca vita il iubea pe Masic.

De câteva luni am întrerupt toate legaturile cu o prietenă care de fiecare data când o primea, venea cu lacrimi, o ajutam cu toții, zicea ca gata, a realizat și că nu se mai întoarce la el – după care se întorcea, noi eram dușmanii și nenorociții care se bagau în viața ei sentimentală. De câteva ori s-a repetat scenariul până când realizezi că singură și-a ales soarta și că dramele ei obosesc iar prostia ei nu are margini.

Acum, refuz să mai aud despre cum oamenii de genul au nevoie de ajutor specializat. Nu există, dacă nu vrei să primești ajutorul specializat păi e fix zero. Exista o satistică la centrele de dezitoxicare – oamenii care vin acolo de bună voie au șanse. Oamenii băgați acolo fără consimțămând sau fără dorință proprie, in 90+% din cazuri se întorc la vechile obiceiuri. Știți câți bani se duc anual pe campanii de informare? pe telefoane verzi-roz-căcănii care vin in sprijinul victemelor? Știți cât durează ca victimele să-și retragă plângerea? Știți că deja poliția nici nu mai reactionează când a 5-a oară pe luna ea vine să depună plângere numai pentru a o retrage a doua zi? E trist că deja nimeni nu mai ia in serios plângerile, dar oare de ce? Copii nu sunt luați de la familiile de genul, unde naiba să fie luați? Nici nu știi unde e mai rău, bătuți de tată sau de altcineva prin orfelinate.
Secolul 21.

Deci ca să mă repet – Dacă stai ani de zile cu un animal care te bate, dacă ai ales să-i faci copii, dacă ți-ai supus copii acestui coșmar și cu lacrimi în ochi o sa zici că nu aveai ce face,că nu ai unde merge, că îl iubești sau că aia-măsii, pai îți meriți soarta. Copii tai nu și-o merită.
Ești proastă.

Așa că nu o să le mai plâng de milă femeilor maltratate ani de zile la rând, care au ales să faca și copii, care nu fac nimic pentru a proteja acei copii, care deși îl baga pe Masic la închisoare ( foarte rare cazuri, dar există) îl așteaptă înapoi, pentru că na.. să lucrezi e greu, animalul deși o batea mai aducea și bani în casă și până la urmă nici-o-familie-nu-e-perfectă, nu?

M-am săturat de povești înduioșătoare despre Mame EROINE care au suportat pentru copii. Hai, gândiți-vă mai bine cât de eroine sunt.
Mi-e greață.

Later Edit – O sa subliniez din nou că articolul este o parere pur subiectivă, parerea MEA din experiente proprii și din ceea ce am văzut până acum. Subiectul articolului sunt femeile care aleg să trăiască în violență, aleg e cuvântul cheie.
Că aleg pentru bani, pentru casă, pentru cetățenie sau pentru drrragoste – e irelevant. Ele pot alege, un copil nu poate.
Bonus – rog toate persoanele care s-au hotărât să-mi țină lecții despre tipuri de violență, delicatețe și nivele de complexitate să încerce să ajute o așa zisă victimă care stă de ani de zile și nici nu cere ajutorul. După asta vă aștept inapoi pentru un share, garantat.

Semnat, EA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


COMMENTS