Ipocrizia

Am salariu de 1800 de lei. Asta dacă am o poziție cât de cât normală. Surorile medicale abia de fac 1200. Mă vezi în toate localurile fițoase. Acele 2 perechi de blugi arată atât de spălăcit, încât încep eu vorba la masă și spun că am fost la second și mi-am luat niște haine vintage.

În buzunar sau în geantă am un iPhone, altfel prietenii mă vor considera sărac. Pentru că sărăcia se măsoară în ceea ce crede lumea și nu în caloriferele reci din apartamentul meu cu o cameră.

Mă miră cum de oamenii încă mai cumpără produse sau haine de la Piața Centrală. Asta deși chiar azi am schimbat două microbuze ca să ajung acolo pentru a-mi cumpăra 10 ouă. Că-s cu 1 leu mai ieftine ca la magazin.

Mănânc pâine cu ceapă și cartofi fierți pentru că altceva nu-mi pot permite. Postez pe facebook și instagram că azi am parte de o cină minimalistă, că m-am săturat de sushi.

Mă dau mare specialist în automobile de lux, postez într-una știri despre noul Maserati și spun că anul acesta modelul e mai ieftin la calitate și putere. Drumul către serviciu mi-e clădit de troleibuze împuțite și microbuze în care nici furnica nu mai are loc.

Ca să merg la nuntă mă împrumut cu 100$ ca măcar să-mi acopăr locul la masă. Mă fotografiez în oglinda din baie și fac check-in la Casa Sărbătorii și neapărat adaug că m-am săturat de monotonia acestor evenimente.

Urăsc refugiații din țările arabe și africane. Seara, când mă întorc de la cele 2 joburi, deschid pașaportul și văd cum statutul expirat al vizei mele nu s-a autoschimbat în unul legal.

Mă dau mare expert în politică. O dată la patru ani votez Chirtoacă și PL.

***
Scriu articole pe blog și îi critic pe toți ceilalți sau le dau sfaturi de om pățit și înțelept. Iar adevărul e că nimănui, niciodată nu i-am provocat gânduri și idei referitor la starea actuală a vieții lor. Toate aceste lucruri înșirate mai sus le-am făcut și eu. Poate chiar în continuare, deși cu mare frustrare, le fac. Îmi cer iertare pentru ipocrizia de care dau dovadă.

Posted in: El

COMMENTS