Santa Barbara (act1) / Relatiile moderne ma depasesc.

Sincer va zic ca am scris textul integral cu melodia pe care o veti gasi la sfarsitul textului – pe repeat, deci pentru senzatii autentice dati play. In caz ca va zgarie pe timpan Carlas, continuati fara melodie – dar pierdeti toata obstanovka, va garnatez asta.

Ora 2 dimineata. O ea cu pielea perfect bronzata se sprinjina cu toata greutatea de masuta de machiaj uitandu-se printre lacrimi in oglinda. Printr-o miscare rapida – vizualizata in slow motion – se intoarce si se reazama cu fundul de masuta pentru a nu-si mai vedea chipul inlacrimat.

Isi verifica telefonul a 10-a oara in ultimile 10 minute, NIMIC.

Cu o miscare scurta dar hotarata se ridica in picioare, isi ridica capul intr-un ultim efort de a parea un om demn iar cu incheietura mainii isi sterge lacrimile, la pachet cu rimelul si restul de 20 de produse aplicate in zona respectiva.

Nenorocitul, șuieră ea printre dinți. Pidaaaa  Om fără bun simț, mai repetă ea apasat strângând în palmă noul Iphone 6Srosegold  nu atât de noul iphone 6 ceva.

Cu un ultim efort își scoate dintr-o mișcare rochia trăgând-o peste cap, se uită din nou în oglindă.

A nechevo tak. Ridică telefonul si face o poză pe care o trimite prietenei cele mai bune cu cometariul ia ce picioruțe! După care își amintește că plângea, își amintește de ce plângea și se hotărăște să o sune.  Adică să fim serioși, ce contează ca e 2 noapea, pida  idiotul trebuie să știe răzbunare și se știe je că nu există răzbunare mai mare decât sunatul la 2 noaptea prietenei cele mai bune pentru a o informa ca el e un pidiot.

Gata. Puteti da pauza la melodie. Acum, cine credeți că e prietena aia saracă cu care se răzbuna fetița cu picioruțe nechevo tak? Desigur ca eu. Și sunt absolut sigură, dar absolut sigură că ora tărzie la care sunt sunată și tonul isteric al prietenei mele sunt direct proporționale cu durerea resimțită de pidiot. Adică sa fim serioși, nu poate fi tot asta degeaba, nu? macar o energie negativa, ceva? orice? un sughiț? un vis urât? mnu?

Bine, după șase ani de relație, ca un om normal, ar trebui să zic nu. Dar, dar. Eu am avut un adevarat dar în a-i rupe picioarele prin gânduri – la așa nivel încât nu exista cearta în casa înainte de plecari pentru că el se temea la modul cel mai serios să nu cada avionul – iar plecările erau dese, dar despre asta cu alta ocazie, ne întoarcem la pidiot și la prietena mea cu picioruțe nechevo tak, hai să o numim A.

Ora 2 noaptea, suna telefonul, eu răspund, șiiii pașlo-polehalo. Eu serios vă spun, câteodată sunt absolut sigură că prietenele mele cele mai bune – aceste zeițe cu picioruțe lungi, maniere perfecte și spate drept în societate – ar putea leeejer câștiga toți tractoriștii din Ialoveni în cazul unui concurs de mat-na-mate.

Desigur ca imaginea ar fi exact genul acela de imagine din seriale, cand ecranul se imparte in doua – in primul dreptunghi sta zeita ca in scenariul de mai sus, plânsă și în lenjerie – iar in celalt sta prietena cu saliva in coltul gurii, de pe somn și încă visând. Dupa care urmează mereu același scenariu, telefon pe speaker și jur că dacă tare aș vrea păi mi-aș putea mișca buzele în timp ce ea vorbește și ai putea spune ca vorbesc eu.

De ce? pentru ca știu pe-de-rost textul.

Acum serios sper că ați inchis demult melodia, nu de alta dar cu ea pe fundal tot textul ăsta se transformă din telenoveala Ei cu El, în telenovela mea cu ea. Ceea ce desigur ca e tipic feminin, dar parca nu aș vrea.

Baghinea noastra perfect bronzată are 20șicevadeanișori, pidiotul are aproape30.

Distracția lor preferată? Să-și dea unfirend/block de 10 ori pe săptămână. Liuboffi.

Desigur că atâta timp cât fac asta pe viber si restul, unica care suferă de la aceste update-uri sunt eu, la 2 noaptea. Dar atunci cand unul e persoana foarte extrem de publică iar celalalt este semi-publică cu x mii de followeri, și la fiecare friend/unfriend la câteva ZECI DE MII de oameni le apare de fiecare data has become friends with, again, pentru a 10a oara pe săptămână, păi devine problematic.

Și aici ajung la ideea articolului, observați că e 2 noaptea. Bine, textul nu știu când va fi publicat deci vă zic eu că acum e trecut de două noaptea. Am văzut deja picioruțele și tocmai am terminat și sesiunea de transmitere a energiilor negative către pidiot.  În paranteză fie vorba – pidiot care mie in restul timpul mi-e simpatic și cu care ne întelegem bine – dar vă rog să consemnați, când ea decretă titulatura de pidiot, păi până la urmatoarea deblocare pidiot rămâne.

– când a fost ultima dată online??

– 41 de minute in urmă.

– pidiotul naibii.

 

Nu zic că sunt mai bună, nu sunt. Și fetelor, nu încercați să vă amăgiți spunând că voi sunteți – pentru că nu sunteți.

Ah, și băieți?  deși nu sunt sigură că a reușit măcar unul să țină firul până aici.

Nu vă mințiți că femeia voastă e mai buna. Pentru că nu e. Minim o dată pe an sunteți încoronat cu titulatura de pidiotul lunii, și asta fără un motiv anume.

Textul e scris la două noaptea  deja trei. Singură nu înteleg ce vrea să transmită mai exact, dar fiecare-și va găsi sensul. Sper că undeva printre sensuri, să se resimtă și partea cu friend/unfriend, zic și eu, încerc să fiu subtilă într-o postare publică, nu e chiar așa de ieșit din comun.

Vot tak i jiveom.

Femei tefere la cap, de 20șicevamaimulți de anișori. Cu cariere, joburi, imagine i vse dela.

 

Santa Barbara otdyhaet.

… To be continued.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


COMMENTS