Top 10 femei lider din Moldova

Moldova are nevoie de femei în funcții serioase de conducere. Nu pe post de fill in the spot, dar cu o poziție independentă, cu acțiuni clare și un mediu sănătos. Deocamdată, avem numai trei femei în funcția de ministru în Guvernul Filat Filip. Drept comparație, poftim lista ministrelor din cabinetul noului premier canadian. Așadar: 

  1. Silvia Radu 

Fosta președinte a Red Union Fenosa deja a 4-a oară refuză un interviu cu jurnaliștii de la Agora/Unimedia. Ca să fii președinta unei asemenea companii mari din Moldova, trebuie să dai dovadă de anumite trăsături care-s valorificate de cei din Spania. Dumneaei a declarat o dată că visul ei e să facă politică mare. Nu văd niciun rezultat.

2. Corina Fusu

#tătîiclar

3. Monica Babuc

Una din puținii democrați pe care îi respect, și nu are deloc a face cu partidul. E o persoană foarte inteligentă și (din bârfele auzite de pe vremea Jurnalului) a reușit să facă oleacă de curățenie la Ministerul Culturii.

4. Nata Albot

E plecată în Canada.

5. Maia Sandu

Așteaptă nu știu ce. Ea trebuie să-și facă auzit numele cât mai des și în contexte cât mai pozitive. Deocamdată doar strânge semnături și ține discursuri frumoase la conferințe serioase.

6. Vitalia Pavlicenco

O mai ține minte cineva?

7. Liliana Palihovici

Niciodată nu s-a făcut observată. Cel puțin de către mine. Păcat.

8. Mihai Ghimpu

Recent redenumit Liuda.

9. Natalia Gherman

Sper să obțină fotoliul președintelui ONU. Dar dacă nu, de ce să nu lucreze cu Maia la PAS?

10. Antonița Fonari

Bravo femeie. Nu îi tace gura niciodată când vine vorba de consultări ale guvernului cu societatea civilă.

PS

Dragi femei din Moldovanu așteptați să vă crească o pereche de coaie. Voi și-așa le-aveți când vine vorba de familie. De ce să nu le aplicați și pentru o țară întreagă?

 

Semnat, EL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


COMMENTS